Et par af de helt væsentlige forudsætninger for, at flygtninge kan integreres i det danske samfund er sproget og en arbejdsplads. Sproget kan læres på flere måder, men det sker bedst ude i samfundet på en arbejdsplads. Og her er det, erhvervslederne kommer ind i billedet, hvis det skal lykkes at skabe praktik- og arbejdspladser til flygtninge.
Det var temaet for det fyraftensmødemøde, et af Ribe-Esbjerg HH's Erhvervsnetværk holdt på restauration Kammerslusen ved Ribe tirsdag.
Omkring 50 erhvervsfolk primært fra Ribe-egnen deltog sammen med personale fra Jobcenter Esbjerg, og der blev på de omkring halvanden time, mødet varede, skabt mange værdifulde kontakter mellem Jobcenter Esbjergs personale og erhvervsfolkene.
Direktør Lars Thulin, Centex Esbjerg, kunne byde velkommen, inden Jønne fra Jønnes diner og Kammerslusen kunne fortælle lidt om de lækkerier, der blev budt på under arrangementet.
Henrik Vallø og Søren Johansen i midten af billedet fortalte om kommunens og firmaets rolle i integrationen.
Formanden for byrådets social- og arbejdsmarkedsudvalg Henrik Vallø kunne fortælle, at Esbjerg Kommune i indeværende år forventer at modtage 256 flygtninge, mens tallet næste år forventes at stige til 276. Det er de tal, der er kendte i dag, men som kan ændres af situationen.
Vallø glædede sig over, at en håndboldklub vil tage problemet op og vær med til at finde løsninger, og han nævnte, at her i landet er der enighed om, at når dørene er åbnet, skal flygtningene også behandles godt.
- Kommunen kan hjælpe flygtningene med det praktiske så som at finde bolig, men det kan ikke stå alene. Det vigtigste for flygtningene er at få arbejde. virksomhederne kan gøre, at flygtningene bliver selvhjulpne, og de kan lære flygtningene om de danske forhold, fastslog Vallø.
Direktør i AB Catering i Ribe, Søren Johansen, kunne fortælle om tre tilfælde, hvor virksomheden med stort held har taget flygtninge ind med fastansættelse til følge.
Hans firma har 16 lastbiler kørende, der forsyner restaurationer, institutioner og lignende i Syd- og Sønderjylland primært med madvarer. Der er 70 medarbejdere, og der arbejdes stort set i døgndrift. Og flygtningene er værdifulde medarbejdere.
Peter Tørnqvist til venstre i samtale med revisor Ole Pallesen.
Fra flere sider blev det gjort gældende, at sproget er en væsentlig forudsætning for, at flygtninge kan fungere på en arbejdsplads, og Peter Tørnqvist fra Sprogcenter Esbjerg slog fast, at sprogundervisningen sagtens kan kombineres med en praktikplads i erhvervslivet, og at sprogundervisningen kan gøres fleksibel og tilpasses virksomheden både i indhold og tidsmæssigt.
- der blev også tid til lækkerierne
Jobscenter og erhvervsliv skabte kontakt | Nyheder | REHH
18. november 2015
Facebook
Twitter
Instagram