Når REHH tager hul på den nye sæson i aften, onsdag, er det med en ny fysioterapeut på bænken ved siden af de ”gamle”
Peter Poulsen, Klinik for Fysioterapi og Træning i Esbjerg, har netop hjemvendt fra OL i Rio med en guldmedalje til herrelandsholdet sagt ja til sammen med klinik for Fysioterapi i Ribe ved John Bruun at støtte REHH både som fysioterapeuter og sponsorer.
- Peter, hvorfor er I gået ind i dette arbejde?
- Både klinikken i Ribe og Esbjerg har sagt ja til at være med. I og med, at det både er klinikken i Esbjerg og i Ribe, der er med, er det lige i hånden, at det hedder Ribe-Esbjerg HH.
Peter Poulsen blev budt velkommen til REHH med en kurv forud for kampen mod Midtjylland. (Foto: Elkjaerfoto.dk)
- Jeg har selv spillet i Ribe og været fysioterapeut i byen. Jeg har været med i Team Esbjerg, da holdet var i finalen. Så det er ikke ukendt terræn.
- Desuden har vi tidligere været med i EfB og Ishockey, og vi synes, det er interessant at være med til at vise flaget i byen.
- Kan det ikke være lidt vanskeligt en gang i mellem at vurdere, hvor alvorlig en skade er?
- Jo, det beror på gode forklaringer fra spillerne. Så må man prøve de ting, man kan, eller sende dem videre til skadestuer.
- Vores arbejde er mange gange en afklaring for spillerne. Det handler om tryghed. Er det alvorligt eller mindre alvorligt. Vi kan sætte en finger på plads, og vi kan være med til at bedømme strategien for de pågældende skader. Om det er nu, spilleren skal holde pause, eller om det er om en uge eller 14 dage. Det hele naturligvis i et stort samråd med Claus (Cheftræner Claus Uhrenholt. Red).
Peter Poulsen erkender også, at den første behandling, fysioterapeuterne kan give, har stor betydning for skadens videre udvikling.
- Kroppen har det med at overreagere på skaderne, og den første behandling, vi giver, kan minimere kroppens reaktioner, så her er det vigtigt at bruge eksempelvis is og kompensationsbind. På den måde kan vi minimere en blødning eller mindske hævelser.
- Og ved overbelastningsskader og slagskader, er vi med til at vurdere på, hvor meget de må belastes ved træning o.s.v.
- Det er et udfordrende job, men det giver vel også nogle kæmpe oplevelser?
- Det var en kæmpe oplevelse at være med til OL. En oplevelse, ikke mange får, og jeg er meget taknemmelig for, at jeg har fået den.
- Men det er også hårdt arbejde. Hvis du spørger, hvad jeg har set i Rio, har jeg set OL-byen, hallerne og en enkelt basketballkamp.
- Så der har ikke været rundtur i Rio?
- Når man vælger en sport, hvor holdet er med fra første til sidste dag, bliver der ikke tid til andet. Men så glæder vi os over, at det gik, som det gik, og så må det andet komme en anden gang.
Peter Poulsen fortæller, at han som fysioterapeut for A-landsholdet har ca 60 rejsedage på et normalt år, og i et OL-år er det 105-110 dage.
Peter Poulsen, der bor i Ribe, er selv tidligere aktiv håndboldspiller i Ribe HK sammen med bl.a. Anders Dahl-Nielsen.
Peter er uddannet fysioterapeut i Esbjerg i 1986 og har arbejdet på Klinik for Fysioterapi og Træning siden 1988 og er i dag medejer.
Han er videreuddannet indenfor en lang række former for terapi og Medicinsk Akupunktur. På klinikken arbejder han mest med nakke-, skuldre- og rygproblemer samt idrætsskader i såvel over- som underekstremiteter.
Peter Poulsen har siden 1996 vært fysioterapeut for A-landsholdet og før det siden 1987 for ungdomslandsholdet.
Facebook
Twitter
Instagram